Les Vinyes de Can Roquetes. Associació de Consumidors de Nou barris, Barcelona.

Què és el cultiu ecològic?

L'agricultura ecològica promou i practica una forma de cultiu més respectuosa amb el medi ambient, evitant l'explotació indiscriminada i prescindint de la utilització de substàncies químiques perjudicials per al medi ambient i l'organisme. D'aquesta manera l'agricultura ecològica evita l'ús de pesticides i fertilitzants de síntesis. Aquesta forma de cultiu produeix aliments saludables i nutritius, d'una manera natural. L'agricultura convencional, no ecològica, utilitza abonaments químics (entre altres substàncies químiques), que provoquen que els aliments augmentin la seva quantitat d'aigua, i per aquest motiu perden sabor, salubritat i contingut en minerals rics per a l'organisme, que d'una forma natural si contindrien.
D'altra banda, els compostos químics utilitzats comunament en els cultius no ecològics, fa que el nostre cos acumuli gran quantitat de toxines cada vegada més difícils d'eliminar. El fetge, entre altres òrgans, és l'encarregat d'eliminar els productes tòxics per al nostre organisme, i sofreix sobrecàrrega de treball amb la quantitat de compostos químics que ingerim contínuament.

Els agricultors ecològics, cada vegada més nombrosos a Espanya, ens ofereixen productes de qualitat, nutritius i naturals. Cada vegada, per sort, són més fàcils d'adquirir, fins i tot molts agricultors i associacions, ofereixen tendes online per poder comprar aliments sans directament de la terra a les nostres cases.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada